Categories
Blog

Louvre

Het Louvre, oorspronkelijk een koninklijk paleis, maar nu ‘s werelds beroemdste museum, is een must-bezoek voor iedereen met een lichte interesse in kunst. Enkele van de meest gevierde kunstwerken van het museum zijn de Mona Lisa en de Venus van Milo. Het Louvre Museum is een van de grootste en belangrijkste musea ter wereld dat rijk is aan prachtige met de hand geschilderde schilderijen. Meer informatie

Louvre museum

De collectie van het Louvre Museum werd voor het eerst opgericht in de zestiende eeuw als de privécollectie van koning Franciscus I. Een van de kunstwerken die hij kocht, was het inmiddels beroemde schilderij Mona Lisa. De verzameling groeide gestaag dankzij schenkingen en aankopen door de koningen. In 1793, tijdens de Franse revolutie, werd het Louvre een nationaal kunstmuseum en werd de privé-koninklijke collectie geopend voor het publiek.

Het museum heeft een verzameling van meer dan een miljoen kunstwerken, waarvan er ongeveer 35.000 te zien zijn, verspreid over drie vleugels van het voormalige paleis. Het museum heeft een gevarieerde collectie variërend van de oudheid tot het midden van de negentiende eeuw.

Enkele van de beroemdste kunstwerken in het museum zijn de Venus van Milo, de Nike van Samothrake, de Dying Slave van Michelangelo en natuurlijk Mona Lisa van Leonardo da Vinci.

Nadat je het museum bent binnengekomen via de Louvrepiramide of via de Carrousel du Louvre, heb je toegang tot drie grote vleugels: Sully, Richelieu en Denon. Hieronder een korte beschrijving van de hoogtepunten in elke vleugel.

Van Huysum

Van Huysum gebruikt hier de traditionele motieven van het schilderen met bloemen, maar draagt ze naar een toonhoogte van felgekleurde en vreugdevol assymetrische decoratieve weelde. De verschillende soorten bloemen worden full-blown afgebeeld, met veel zorg voor naturalistische details. De geest van het schilderij kan worden vergeleken met die van een vanitas: de schoonheid van deze bloemen zal snel vervagen, de dauwdruppels symboliseren de kortstondigheid van het leven, de vliegen zeldzaam een herinnering aan het naderende verval. Meer informatie over bloemen schilderijen.

Meer informatie over het schilderij Water Lily Pond